SXSW EDU: The Future of Learning Starts Here

De negende editie van het jaarlijkse SXSW EDU Conference & Festival zal plaatsvinden van 4 tot 7 maart 2019 in Austin, Texas. Vier dagen vol verdiepende workshops, bijzondere leerervaringen, filmvertoningen, startup events, beleidsdiscussies, netwerkmogelijkheden en nog veel meer. Jessica Reina Lapré en ik gaan er naartoe! Maar wat is SXSW EDU eigenlijk? En wat heeft Mondriaan daar te zoeken?

Wat is SXSW EDU?

SXSW EDU Conference & Festival (spreek uit als South by Southwest E-D-U) is hét jaarlijkse evenement op het gebied van onderwijsvernieuwing en innovatie. Gedurende vier dagen komen in  Austin, TX onderwijsprofessionals van over de hele wereld samen om de manier waarop we nu leren en lesgeven te veranderen. Het is een enorm inspirerende conferentie die geen gelijkenis kent in Nederland of Europa.

SXSW EDU brengt optimistische, toekomstgerichte en gepassioneerde onderwijsmensen bij elkaar die een gezamenlijk doel hebben, namelijk: een positieve en innovatieve impact hebben op de toekomst van leren. Gedurende vier dagen vinden er honderden sessies plaats die door het publiek gekozen zijn. Van diverse keynote speakers, paneldiscussies met vooraanstaande docenten, schoolleiders, experts én leerlingen, tot interactieve workshops, filmvertoningen, een interactieve Playground en diverse competities.

Zoveel sessies … kies jij maar welke we niet mogen missen!

Anders dan bijvoorbeeld de IPON, BETT of een andere ict- en onderwijs gerelateerde beurs staan niet de leveranciers of producten centraal, maar inhoudelijke thema’s zoals onderwijskundig leiderschap, mediawijsheid, burgerschap, learning spaces, informeel leren, innovatieve technologieën zoals VR/AR, de impact van data op het onderwijs en nog véél meer! 

Zoveel zelfs dat het heel lastig is om een keuze te maken. En daar kunnen we jouw hulp dus wel bij gebruiken! Hieronder hebben we vast een (kleine) voorselectie gemaakt van de programmalijnen en sessies die we heel interessant vonden. Je kunt stemmen op jouw favoriet en de sessies met de meeste stemmen nemen we op in ons bomvolle programma!

Programmalijn ‘Emerging Technology’

Deze programmalijn barst van de sessies over virtual reality, kunstmatige intelligentie en innovaties zoals Blockchain technologie. Wat is de impact op het onderwijs en hoe ver zijn ze in Amerika hiermee?

Je kunt hieronder je stem uitbrengen op een van deze sessies. De sessie met de meeste stemmen gaan we in ieder geval bijwonen. En we schrijven hier natuurlijk ook een uitgebreide blog over. Dus laat ons weten welke van de sessies jij het meest interessant lijkt!

[poll id="2"]

Lees alles over SXSW EDU !

De kracht van Digital Storytelling
Mini-vlog: SXSW EDU is done!
Out-thinking Old School with Play, Innovation & Blockchain
Verhalen vertellen met impact
Innovatieve Ed-Tech ideeën gelanceerd tijdens SXSW EDU Launch Competition 🚀