Verhalen vertellen met impact

De zon schijnt en Austin ziet er een stuk vrolijker uit! Ik heb ook nog eens mijn dag mogen beginnen met Sesamstraat filmpjes. Mijn creatieve geest is getriggerd en ik heb kennis gemaakt met een fantastische onderwijsmethode. Dus mijn dag kan niet meer stuk!

Tijdens de sessie ‘Storytelling for Impact‘ hebben onder andere Brett Pierce en Emily Reardon, die werkzaam zijn voor ‘Sesame Workshop’, de non-profit organisatie achter Sesamstraat, mij op een overtuigende en vooral leuke wijze meegenomen in de wereld van Storytelling.  

Wat is Storytelling?  

Storytelling is een breed begrip en je kunt er op veel manieren mee aan de slag. Maar tijdens deze sessie wordt het gepresenteerd als een methode waarbij je door middel van verschillende ICT middelen een persoonlijk of thematisch verhaal kunt vertellen, kennis kunt delen en betrokkenheid kunt stimuleren.

Belangrijk hierbij is dat het uiteindelijke product niet centraal staat maar het proces: de weg die een student doorloopt om een betekenisvol product te maken. Door deze sessie ben ik geïnspireerd geraakt en wil ik me verder verdiepen in dit thema, maar ik heb ook gelijk al wat ideeën over hoe we hiermee bij Mondriaan aan de slag kunnen.

Het effect dat storytelling heeft op de ontwikkeling en de leerprestaties van studenten is enorm. Het heeft een positieve invloed op hoe wij leren en informatie opslaan en het stimuleert de ontwikkeling van een grote hoeveelheid soft skills zoals creativiteit en reflectie.

Het is naar mijn idee een tool om op een inspiratievolle wijze te werken aan duurzaam leren. Het is wellicht een van de beste manieren om sociale vaardigheden aan studenten te leren.

Lees alles over SXSW EDU !

De kracht van Digital Storytelling
Mini-vlog: SXSW EDU is done!
Out-thinking Old School with Play, Innovation & Blockchain
Verhalen vertellen met impact
Innovatieve Ed-Tech ideeën gelanceerd tijdens SXSW EDU Launch Competition 🚀

4 Comments

  1. Ik zie een heel mooi onderwerp voor het symposium! Zodanig verwoord dat ik er in ieder geval zeker bij wil zijn. Leuk Erik.

  2. Interessant, ik geloof erg in de kracht van verhalen! Hoor graag meer over hoe je digitale middelen hiervoor inzet. Is het niet het meest krachtig om je verhaal zonder ondersteunende (ict) middelen te vertellen?

    • Hi Mieke, mooie vraag die je stelt! Leuk om met elkaar en de inspiratie en kennis van mij en Erik hierover in gesprek te gaan. Nemen we mee.. 👏🏻👏🏻

  3. Dag Erik en Jessica, mooi om de berichten te lezen, trots dat we vertegenwoordigd zijn daar, laat je inspireren en kom met goede verhalen weer terug !


Comments are closed for this article!