Mondriaan Innoveert

Team Onderwijs & Innovatie

Innovatie speelt als een van de drie kernwaarden van Mondriaan een belangrijke rol bij goed onderwijs dat voorbereidt op de arbeidsmarkt van de toekomst. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en technologische veranderingen maken het mogelijk om het onderwijs op nieuwe manieren vorm te geven. De beste innovaties zijn vaak simpele oplossingen voor complexe problemen en uitdagingen. Vanuit de Dienst Onderwijsondersteuning en -Advies (OOA) ondersteunt Team Onderwijs & Innovatie het onderwijs op verschillende manieren bij het realiseren van die innovaties.

Op deze site brengen wij innoverende ideeën, kennis en mensen binnen ROC Mondriaan bij elkaar.

Mondriaan-Innovators

Iedereen bij ROC Mondriaan kan innovator worden: schooldirecteuren, docenten, medewerkers en studenten die het onderwijs willen verbeteren. Jij komt met ideeën, Team Onderwijs & Innovatie kijkt met je mee vooruit. We kunnen budget beschikbaar stellen, je aan de juiste contacten helpen of ondersteunen bij de eerste stappen.

  • Een innovatie voor ogen? Ga hier aan de slag.

Vanuit ruim 100 initiatieven heeft het onderwijs de afgelopen jaren kunnen experimenteren met een grote verscheidenheid aan innovaties. Jij kunt onze volgende innovator zijn! Eerst wat inspiratie op doen? Kijk dan eens bij ons innovatienieuws.

De Veranderaars

De Veranderaars vormen een netwerk van enthousiaste, inspirerende en creatieve collega’s binnen ROC Mondriaan. De veranderaars delen kennis, gaan in gesprek over onderwijsinnovatie en wisselen tips en ideeën uit. De Veranderaars zijn altijd als eerste op de hoogte van nieuwe events, workshops of bijeenkomsten op het gebied van onderwijs en innovatie. Wil je aansluiten bij dit inspirerende netwerk? Meld je dan hier aan.

Practoraten

Mondriaan heeft verschillende practoraten die innovatie stimuleren. Practoraten verkennen nieuwe beroepspraktijken ingebed in het onderwijs door praktijkgericht onderzoek. Zo ontstaat er een kwalitatieve meerwaarde voor het werkveld, de studenten, docenten én het onderwijs. ROC Mondriaan telt momenteel de volgende practoraten:

  • Practoraat Hospitality Experience
  • Practoraat Food, Innovation & Concepts
  • Practoraat Technologie in Zorg en Welzijn
  • Practoraat Cybersecurity
  • Practoraat Internationalisering
  • Practoraat Energietransitie.

Contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden binnen ROC Mondriaan op het gebied van innovatie? Neem dan contact op met Team Onderwijs & Innovatie. Bijvoorbeeld via de mail: innovatie@rocmondriaan.nl.

Leeghwaterplein 72 – Vierde verdieping
2521 DB Den Haag

Algemeen nummer: 088-6663300