Hoe de beste sessies van Dé Managementconferentie ontstaan

Daar sta ik dan: ik heb weken aan mijn ultieme PowerPoint-presentatie gewerkt, dagen voor de spiegel staan oefenen en nu begint de skybox waarin het allemaal gaat gebeuren langzaam vol te lopen … Maar wie zijn die mensen eigenlijk aan wie ik straks mijn verhaal ga vertellen? En hoe weet ik of ze het wel interessant vinden of me kunnen volgen? En wat als er straks iemand heel vervelende vragen gaat stellen en mijn presentatie kaapt …?!

Gelukkig weet de organisatie van Dé Managementconferentie dat dit vragen zijn die veel van de presentatoren hebben. We staan er dan ook niet alleen voor: Addy de Zeeuw deelde tijdens een speciale workshop voor alle presentatoren zijn kennis en gaf tips vanuit zijn jarenlange ervaring als facilitator voor het CVI.

Dat Addy dit niet voor het eerst doet bleek al bij binnenkomst: ik was natuurlijk keurig op tijd, maar in plaats van dat ik op de rest van de deelnemers moest wachten vroeg Addy of ik vast wilde beginnen. Voorafgaand aan deze workshop kon iedereen vragen indienen die we tijdens de middag konden behandelen. Deze vragen lagen uitgeprint op A4-tjes verspreid door de zaal en gewapend met een stapeltje post-its en een stift kon ik vast tips gaan opschrijven. Langzaam druppelen ook andere deelnemers binnen die ook aan de slag gaan. “Het hoeft niet, maar als er al mensen je workshop binnenkomen, waarom zou je die mensen dan niet alvast aan het ‘werk’ zetten?” vraagt Addy later. Het zijn dit soort praktische en waardevolle tips waar de hele middag vol mee zit.

Addy’s Fantastische Facilitators Feiten & Tips

Gewapend met de fantastische tips en tricks van Addy gaan we onze presentaties voorbereiden en maken we er met z’n allen volgens mij een groot succes van! Foto’s van alle vooraf ingediende vragen, mét antwoorden van de deelnemers, kun je hier downloaden.

Over Dé Managementconferentie van het CVI

Deze CvI Managementconferentie is dé plek bij uitstek om kennis te delen, elkaar te ontmoeten en te inspireren. Op 27 en 28 maart 2019 barst het feest los in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Wil je meer weten over het programma of je aanmelden? Kijk dan op de website van Dé Managementconferentie 2019.

2 Comments

  1. Fijne BLOG Erik!
    Zonder er zelf bij te zijn geweest tóch de sfeer geproefd en de goeie tips gekregen. Thanks!

  2. Dat worden memorabele workshops…!


Comments are closed for this article!