Mondriaan gaat naar Bett!

Van woensdag 23 tot zaterdag 26 januari gaat een flinke groep Mondriaan-collega’s met elkaar naar Bett! Dat klinkt misschien gek, maar dit is nu eenmaal de naam van de eerste onderwijstechnologiebeurs van het jaar waar ruim 850 bedrijven en meer dan 100 start ups uit de onderwijs en ict-sector samenkomen. Er worden ruim 34.000 bezoekers verwacht die gedurende deze vier dagen alles te horen en te zien krijgen over de nieuwste mogelijkheden op het gebied van onderwijs en ict.

De groep Mondriaan-collega’s die een bezoek zal brengen aan de Bett Show bestaat voornamelijk uit digicoaches: collega docenten met een specifieke taak om de inzet van ict in ons onderwijs te verbeteren. Het grote voordeel van een gezamenlijk bezoek aan een van de grootste onderwijs- en ict-beurzen van Europa is dat er voor ieder wat wils te halen is: van demonstraties van de nieuwste toepassingen met virtual reality tot inspirerende workshops over digitale didactiek. En omdat de beurs zo groot is kunnen we ons goed verspreiden en onze ervaringen achteraf delen.

Tijdens de Bett staat een aantal thema’s centraal: de toekomst, 21st Century Skills, inspiratie, passend onderwijs, ondersteunende technologie, didactiek en strategie. Rondom deze thema’s worden workshops, keynotes en presentaties verzorgd. Maar de Bett is voornamelijk een hele grote hal met talloze aanbieders van producten en diensten op het gebied van onderwijsvernieuwing met ict.

Deze video geeft een mooie impressie van de Bett Show in Londen

Maar we zullen niet alleen de Bett Show bezoeken. Op het programma staat ook een bezoek aan een school: de Docklands Academy. Deze school verzorgt onder meer opleidingen op mbo-niveau op het gebied van horeca en toerisme. Een schoolbezoek in het buitenland levert altijd interessante inzichten en idee├źn op.

Natuurlijk zullen we tijdens en na het bezoek aan de Bett Show onze ervaringen delen met onze andere collega’s. Hou dus vooral ons blog in de gaten!