Innovatieve Ed-Tech ideeën gelanceerd tijdens SXSW EDU Launch Competition 🚀

De meest innovatieve apps en tools van de toekomst komen eraan! Ieder jaar wordt er tijdens SXSW EDU een competitie georganiseerd waarbij 8 finalisten een pitch mogen geven over hun nieuwe product: SXSW EDU Launch. Een deskundige jury bestaande uit mensen uit het onderwijs, de ed-tech wereld én investeerders beoordeeld de presentaties en geeft waardevolle feedback en tips.

“Leuk idee, maar waar zit de kunstmatige intelligentie?”

Dit jaar waren er opvallend veel pitches over producten die zich richten op jonge kinderen. Van een robotvriendje voor kinderen tot Caribu, een app waarmee je op afstand voor kunt lezen aan je kinderen. Amira is bijvoorbeeld een platform met een slimme tutor voor kinderen die leren lezen, waarbij AI (kunstmatige intelligentie) wordt gebruikt om op twintig verschillende manieren ondersteuning te bieden.

Ook de robots voor kinderen van Roybi barsten van de AI! Met deze robot kun je gerust de kids een avondje, of langer, alleen laten. De robot heeft spraak- en gezichtsherkenning, kan emoties detecteren en met kinderen communiceren. Het idee van deze startup is om kinderen op jonge leeftijd van alles te leren met hun eigen robotvriendje. Interessant, maar ook een beetje creepy!

De andere startups waren heel divers: van een interessant platform voor werkplekleren waarbij je de beste content krijgt via een soort snack sized audio en videolessen. Een ander platform wat ik tot slot erg interessant vond was van Upkey. Upkey is een leuke manier om stap voor stap studenten klaar te stomen voor hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Van het maken van een gelikt CV, tot een strakke elevator pitch. Natuurlijk allemaal ondersteund door AI. Iets wat tegenwoordig een soort standaard feature is. De enige startup die geen gebruik maakte van AI kreeg dan ook gekscherend de vraag van de jury: “Leuk idee, maar waar zit de AI?”

Vanavond wordt de winnaar bekend gemaakt van de Launch Competitie van dit jaar! Maar wie er ook gaat winnen: er komen weer een aantal mooie nieuwe ideeën en apps onze kant op!

Lees alles over SXSW EDU !

De kracht van Digital Storytelling
Mini-vlog: SXSW EDU is done!
Out-thinking Old School with Play, Innovation & Blockchain
Verhalen vertellen met impact
Innovatieve Ed-Tech ideeën gelanceerd tijdens SXSW EDU Launch Competition 🚀